Thursday, December 6, 2007

L'ÚLTIM LLIBRE LLEGIT

Albert Sánchez Piñol és l'autor d'aquest llibre, la pell freda, que acabo de llegir.
L'he trobat molt, molt interessant... He copiat aquest post de la web http://www.elkraken.com/R-pell%20freda.htm per allò de... si ja està escrit, per què tornar-ho a escriure...jo hagués escrit el mateix.
Us el recomano.
He trobat una fitxa per treballar amb els alumnes http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/lectures/pell/index.htm

La Pell freda és una novel.la esplèndida, una obra que reflexa moltíssims sentiments en poques pàgines, narrats amb molta destresa i amb un argument sòlid que ens obliga a seguir llegint: Un autoexiliat irlandès accepta portar els aparells meteorològics d'un remota illa ubicada al sud de l'Atlàntic on viurà aïllat del món durant un any. Allí però les sorpreses no tarden a aparèixer: Cada nit una sèrie de monstres el setgen juntament amb el seu company d'infortunis. Cada nit i cada dia, el protagonista anirà aprenent en pròpia pell el que significa l'odi, la por, l'amor, la incertesa, la sol.litut i sobretot la bogeria.
Albert Sánchez realitza un assaig sobre tots aquests sentiments, particularment sobre la sol.litut i la bogeria. La prosa és rica i senzilla, ens introdueix mitjantçant la primera persona en els pensaments del nostre amic irlandès (que no rep cap nom en tot el llibre) i ens mostra com la ment humana pot sucumbir i alçar-se de nou davant les adversitats, per tornar a caure i tornar a alçar-se en un cicle sense fi.

3 comments:

mjose said...

Sebas, si em permets el comentari, no comprenc el perquè d'aquesta foto.

Sebastià Capella said...

Jo tampoc... me l'han canviat... hi havia una foto del llibre!

Unknown said...

ja no tinc el llibre tant fresc com per recordar el nom d'"Ella" però correspon prou bé amb el que seria la forma humana d'"Ella"...